Förskolans dag


Vi firar förskolansdag, var enhet för sig med en utflykt till närområdet 2017  i maj, 4


 Tidigare år:

Vår dag hade anknytning till det projekt vi deltat i  Barnens Bästa Bord.

För vin finns många olika smakbeskrivningar
typ: smakar som läder, skogsfrukt m.m.
medan mat ofta definieras som gott men med få valörer.



image001.png

De minsta gjorde sina upptäckter, bla smothies som var och en fick göra efter recept.

Smakade nästan som glass sa barnen.


fsk_12.jpg



Vi valde att ha smak, känsel och lukt som olika punkter under dagen.


Barnen fick känna på olika saker utan att kunna se vad det var, som bananer, ketchup m.m.

fsk3.jpg

fsk1.jpg

fsk2.jpg











Smak innehöll bla oliver russin grapefrukt m.m. Smakar det lika om man inte ser och känner på det?


fsk7.jpg

fsk4.jpg

fsk5.jpg

fsk6.jpg













Lukt innehöll olika löksorter som gul lök och vitlök, ättika, kaffepulver, mynta, citronmeliss och timjan.

Här provade gruppen på att måla med kaffe och gurkmeja, det blev fina doftmålningar.


lukt_2.jpg

lukt1.jpg

lukt3.jpg







 



När alla provat blev det fruktfat med olika sorter att testa.


fsk9.jpg

fsk8.jpg









Maneter och Pandor fick vara med om en Kemishow

där ballonger krymtes och rosor blev pulver.

 Genomskinliga vätskor blev färgade, mm spännande saker.

kemi4.jpg

kemi1.jpg

 

 
stäng